dijous, 1 de maig de 2014

L’autor català Roger Simeon estrena ‘Els gronxadors’ a Nova York

Publicat per Teatralnet 28/04/2014 

L'obra Los columpios, traducció de l'original català Els gronxadors, de l'autor Roger Simeon, s'estrena el proper 6 de maig al teatre novaiorquès IATI Theater, en el marc del Cimientos Play Development Project. Simeon, autor i dramaturg premiat en nombrosos concursos literaris i teatrals (Premi Boira, Premi Inicia't, Premi Vila de Gràcia, Premio Dramaturgo Moreno Arenas), començà la seva trajectòria teatral amb l'obra Tu i Jo, Premi Boira 2010. A partir d'aquí, traduí i estrenà la versió anglesa d'aquesta obra (You and Me) a Londres, produïda per Little Soldier Productions que girà exitosament pel Regne Unit durant dos anys (Angel Award al Brighton Fringe Festival 2013) arribant a Nova York l'estiu de 2013 dins del festival PAM. 

El febrer de 2012, Simeon estrena Economia fàcil: entrevista al senyor Rocamora al teatre Clavé i més endavant al Festival Domèstica de Girona. Al novembre d'aquell mateix any estrena Els convidats, produïda pel Teatre Clavè i comença a treballar en l'ajudantia de direcció de la primera obra de la companyia Els Carotes,Avui és gairebé mai, estrenada el febrer de 2013 a l'Institut del Teatre de Barcelona. El febrer de 2014 participa en el programa Els 10 minuts del Bar de la Beckettamb l'obra L'urna, i actualment està treballant en l'obra Il•lusions, de futura estrena. 

Els gronxadors.és una tragicomèdia de teatre de l'absurd que s'endinsa en el món de la parella des d'una altra perspectiva. Un home i una dona es troben en un parc infantil. Allò que podria semblar una trobada casual, aviat esdevé el diàleg fragmentat de dues persones que es coneixen massa bé i que temen fer-se mal l'una a l'altra. Per això parlen de tot i de res en concret. Toquen temes a l'atzar intentant evitar allò que se suposa que han de fer: parlar sobre ells dos. 


(seguir llegint a Teatralnet)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada