dimarts, 1 d’abril del 2014

Los Columpios (Notícia a l'Institut Ramon Llull)

Roger Simeon estrena la seva obra 'Los Columpios' al teatre IATI de Nova York

L’obra Los Columpios del dramaturg Roger Simeon ha estat seleccionada per participar al programa Cimientos Play Development dedicat íntegrament al desenvolupament de noves obres en anglès i espanyol. L’obra s’estrenarà el dia 6 de maig al InternacionalTheatre Arts Institute (IATI) de Nova York.  


Foto de Xavi Palomera
Zoom
Foto de Xavi Palomera
L’obra Los Columpios, traducció de l’original Els gronxadors, és una tragicomèdia de teatre de l’absurd que s’endinsa en el món de la parella des d’una perspectiva inusual. En aquest cas la parella ja ha trencat la relació i es troben en el moment de parlar de manera civilitzada sobre com acabar de tancar tots els temes de la ruptura: fills, hipoteques, records...Plantejada com una obra d’un sol acte seguit, la trobada dels dos protagonistes esdevé el diàleg fragmentant de dues persones que es coneixen massa bé i que temen fer-se mal l’una a l’altra. Parlen de tot i de res en concret, tocant temes a l’atzar intentant evitar allò que se suposa que han de fer: parlar sobre la seva relació.
El teatre IATI de Nova York és una organització sense ànim de lucre d’arts escèniques fundada l’any 1968, dedicada a oferir obres teatrals en espanyol i anglès. La programació del teatre cerca artistes que abordin temes contemporanis d’interès humà, que s’emmarquin en un context cultural de gran impacte social, amb la intenció de provocar la introspecció i la consciència social del públic. L’obra de Roger Simeon és presenta en el marc de Cimientos, un programa de tallers organitzat pel IATI dedicat a desenvolupar noves obres en anglès i espanyol i és centra en enfortir els fonaments d’una obra dramàtica. El programa acompanya a l’autor des dels esborranys inicials fins a l’estrena de l’obra, que és la culminació del taller. Una selecció de dramaturgs dels Estats Units, Canadà, Urugay i Espanya han estat treballant en els tallers del programa des de la tardor de 2013.
Roger Simeon, autor i dramaturg, ha esta premiat en nombrosos concursos literaris i teatrals (Premi Boira, Premi Inicia’t, Premi Vila de Gràcia...). Va començar la seva carrera teatral amb l’obra Tu i Jo, Premi Boira 2010, i a partir de llavors traduí i estrenà la versió anglesa de l’obra a Londres. Desprès de realitzar una gira pel Regne Unit va portar l’obra a Nova York l’estiu de 2013 dins del festival PAM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada