dimecres, 15 de gener del 2014

Brown Buffalo al PPP de Cimientos

La setmana passada, amb nocturnitat i els previsibles problemes tècnics (som la generació "apaga i torna-ho a engegar") vaig participar al taller/debat del Cimientos Play Development Program sobre l'obra !!! de Raúl Hernández Garrido.
Un curiós nombre d'individus ens vam reunir davant els nostres ordinadors i, des de la distància i la fredor d'una connexió que no permetia que ens veiéssim les cares, vam dialogar, analitzar i, sobretot, escoltar a l'autor. Una interessant experiència que ens va permetre veure com, a vegades, les intencions dels autors no són totalment compreses pels lectors, tot i no anar en detriment de la qualitat de l'obra, aquesta !!! que ens planteja el problema de la censura i la llibertat arràn de la no-emissió de la xiulada a l'himne espanyol en un partit de la final de la copa del rei entre el Barça i l'Atlètic de Bilbao. I ho fa amb cinisme, amb crueltat, mostrant com els directius de la cadena de televisió assagen les interrogacions que faran als treballadors per trobar un culpable. Encara que cap d'ells no ho sigui, de culpable, que només estiguessin seguint ordres, algú serà acusat d'haver seguit les ordres al peu de la lletra i no haver tingut iniciativa pròpia. Cinisme pur.

Demà a la nit tindrà lloc una altra sessió. Aquest cop es tracta de l'obra Brown Buffalo, de Carlos Morton. Una obra al·lucinògena, marcada per la generació beat i el consum massiu d'LSD on un dels protagonistes és Hunter Thompson. Un viatge curiós que, en ocasions sembla derivar cap al buit però que en general manté un to bukowskià/tarantinesc molt interessant i les reflexions sobre el racisme contra els mexicans són molt encertades: el món és només blanc o negre, ningú pensa en els marrons. Potser la posada en escena que proposa l'autor és excessivament recarregada (projeccions, música, món/submón...) però la base hi és. I sobre això ja hi podem treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada