dissabte, 29 de desembre del 2012

El 2012 mes a mes

GENER:
Primer assaig de "El penya-segat". Una obra d'arrels beckettianes que vam començar a treballar en un indret privilegiat constatant que l'espai modifica l'acció.

FEBRER:
Estrena de "Economia fàcil: entrevista al senyor Rocamora" a la zona postdata del Teatre Clavé. Una reflexió sobre l'origen de la present crisi econòmica.

MARÇ:
Tu i Jo programada a Porta4. Després de gairebé un any de la seva estrena, Tu i Jo retornava al barri de Gràcia, a Porta4, per tercer mes.

ABRIL:
Publicació de "El cuerpo expuesto" a Artezblai, la meva crítica de "Retrospectiva" de Xavier Le Roy representada a la Fundació Tàpies.

MAIG: 
Tu i Jo a la Caseta de la Coma de Burg. La possibilitat de representar Tu i Jo en un espai diferent on tot és possible, en un poble de 20 habitants i que vinguin 21 persones a veure'ns...

JUNY: 
Estrena de You and Me a Londres. Dues representacions de You and Me al Rich Mix del barri londinenc de Shoreditch i totes dues amb les entrades pràcticament exhaurides.

"El casament" obra finalista del premi de Teatre Breu Inicia't de Badalona.

JULIOL: 
Escrivint "Obsessió."

AGOST:
Madrid i reescrivint parts de Els Convidats de cara a la seva estrena.

SETEMBRE: 
Representació de "Economia fàcil: entrevista al senyor Rocamora" a Girona dintre la mostra d'art Domèstica.

OCTUBRE:
Tu i Jo a l'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro.

Comencen els assajos de Avui és gairebé mai, obra de Pako Márquez per la qual n'estic fent la dramatúrgia.

NOVEMBRE:
Estrena de "Els Convidats" al Teatre Clavé. Una proposta teatral poc convencional que cerca mostrar els problemes de comunicació actuals a través del diàleg interromput i la dansa.

Comença el procés de (possible) publicació de la novel·la "Oblidant la Cristina".

DESEMBRE: 
Guanyador del Premio de teatro mínimo Dramaturgo José Moreno Arenas amb l'obra "Conversación 24".

You and Me a Catalunya Ràdio arran de les representacions fetes al Greenwich Theatre.

Primeres reunions del projecte de creació d'un curtmetratge basat en un conte de Pere Calders.

divendres, 21 de desembre del 2012

Premi "Dramaturgo José Moreno Arenas"


"El Jurado del premio de teatro “Dramaturgo José Moreno Arenas” acaba de hacer público el fallo del Jurado correspondiente a su cuarta edición. Un premio que en esta ocasión ha recaído en la obra “Amina”, en la especialidad de teatro Breve y en la obra “Conversación 24” en su versión de teatro Mínimo. A esta cuarta edición se han presentado un total de  35 obras procedentes de España y varios países del centro y sur de América.

Carmen Pombero León, con la obra “Amina”, se ha hecho con el primer premio de la IV Edición del Certamen de Teatro “Dramaturgo José Moreno Arenas”, en su modalidad de teatro Breve. Pombero León es una conocida dramaturga sevillana, directora de teatro, productora y guionista de series como “Hospital Central”, “Sin Tetas no hay Paraíso”, “La Duquesa”, “Paquirri”, etc. Asesora de la consejería de Cultura e incluida en el catálogo de autores contemporáneos más relevantes del país en la cátedra de honor a Miguel Delibes del Graduate Center de la universidad de Nueva York y la universidad de Valladolid. A esta sevillana le ha acompañado el periodista, escritor y dramaturgo catalán, Roger Simeon Freixas, que con la obra “Conversación 24”, ha sido la ganadora del Certamen en su modalidad de teatro Mínimo.

El Certamen, al igual que años anteriores, ha contado con dos accésit para ambas modalidades: en la modalidad de Teatro Breve estos premios han sido para la obra “La bañera”, de la escritora argentina, Yamina Edith Labollita y “La vida loca”, del conocido escritor, César López Llera, ganador de premios tan importantes como el “Lope de Vega”. Por otra parte, y en la especialidad de teatro mínimo los accésit han sido para las obras “Madame Ho Lee”, del autor  valenciano, Orland Verdú y “El móvil del muerto”, de la conocida escritora, también valenciana, Antonia Bueno.

Para el catedrático de Teoría de la Literatura de la universidad de Granada, Antonio Sánchez Trigueros, y miembro del Jurado, los textos presentados en esta cuarta edición han destacado por su interés literario y su consistencia en la construcción de las obras. Sánchez Trigueros ha destaco, además, la forma empleada y los temas tratamos en las obras, que hacen descubrir nuevos caminos para el teatro, el lenguaje empleado y una nueva forma, original, de reflexionar sobre el lenguaje..."

font: Portal de cultura de l'ajuntament de Albolote

dimarts, 18 de desembre del 2012

Entrevista Oblidant la Cristina


publicada al web de La Comarcal Edicions

RogerSimeon Hem parlat amb l’escriptor i periodista Roger Simeon per tal de saber una mica més sobre el seu nou llibre, disponible a través del nostre sistema de micromecenatge. Oblidant la Cristina, és una novel·la punyent que retrata de manera àgil passió i sentiments. El seu autor ens desvetlla en aquesta entrevista algunes de les seves característiques més rellevants.


A quins lectors s’adreça ‘Oblidant la Cristina?

Directament a aquells que més fàcilment es poden identificar amb les protagonistes, és a dir, a persones d’entre 20 i 40 anys. A joves que experimenten, experimentaran casos i situacions semblants. Però també a lectors majors de 40 perquè les experiències narrades, les sensacions de les protagonistes són molt característiques d’una etapa de la vida i, per tant, és probable que ells també les hagin viscudes i les puguin trobar interessants. Encara que només sigui per la nostàlgia del temps passat.

Què el va impulsar a escriure aquesta novel·la?

La voluntat d’explorar nous mitjans narratius. Tot allò que havia escrit fins aquell moment es decantava més cap al costumisme o el modernisme més clàssic, tant temàticament com lèxicament, i em venia de gust provar nous registres. Així, partint d’una primera idea, les relacions humanes en el seu sentit més ampli (l’amistat, l’amor, els enganys, la feina…), va anar creixent la novel·la.

Per què les protagonistes són dones?

Seguint una mica el que comentava abans, per una voluntat de variar. La majoria dels meus personatges havien estat masculins i em venia de gust explorar el món des d’una altra òptica. Vaig decidir donar veu a les protagonistes i elles van anar mostrant les seves personalitats.

Quines influències de la seva experiència dins del món del teatre hi podem trobar al llibre?

Hi ha alguns temes comuns en tota la meva escriptura (existencialisme, llenguatge, dubtes…) però no considero que la meva vessant de dramaturg hagi tingut una forta influència en aquesta novel·la. ‘Oblidant la Cristina és un relat que, potser, s'apropa més fàcilment al cinema, que vol generar imatges visuals i sensacions més cinematogràfiques que teatrals. Tot i això, sóc conscient que tot allò que fem i que vivim ens afecta en major o menor mesura i, per tant, suposo que es podria dir que la preeminència del diàleg, la poca especificitat de les localitzacions, són elements que he importat de les meves obres de teatre al llibre."

Text: Sílvia Tarragó

dimarts, 11 de desembre del 2012

You and Me a Catalunya Ràdio

Després de l'èxit de les funcions de You and Me al Greenwich Theatre, Catalunya Ràdio va entrevistar a Mercè Ribot i Patrícia Rodríguez de Little Soldier Production

 

dilluns, 3 de desembre del 2012

Oblidant la Cristina al Diari Maresme

Roger Simeon retorna a la narrativa



Portada: ‘Oblidant la Cristina’

Després d’un temps dedicat majoritàriament al teatre, escrivint les obres Tu i Jo (estrenada com a You and Me a Londres el juny del 2012) i Els Convidats, produïda pel Teatre Clavé, l’autor torderenc Roger Simeon retorna a la narrativa amb la novel·la Oblidant la Cristina de la mà de La Comarcal Edicions.
Oblidant la Cristina és una novel·la descarada i fresca sobre les relacions humanes, l’amistat, el sexe i la nostra manera d’afrontar la vida. És la història d’una nit compartida per tres amigues on les il·lusions i els desitjos són enderrocats una i altra vegada per la realitat.
Des d’ara, a través d’un procés de micromecenatge, La Comarcal Edicions permet als lectors de Simeon la possibilitat de reservar una còpia del seu exemplar de la novel·la per, un cop assolits els 200 exemplars venuts, rebre l’edició impresa.

Font: Diari Maresme